8383 Nedir? Üyelik İptali, Abonelik İptal Etme, Ücretlendirme, Başvurma

Bu yazımızda sizlere 8383 nedir? Ücretlendirmesi ne kadar? 8383 iptal iptal etme işlemi nasıl yapılır? soruların yanıtlarınız vermeye başlayacağız. Bu yazımızda internet ortamın kullanıcıların sıklıkla yapmış olduğu 8383 abonelik üyeliğini iptal etme? 8383 SMS mesaj ücreti ne kadar? Kaç TL? Sorgulama ücreti ne kadardır gibi soruların yanıtı hakkında siz değerli okurlarımıza bilgi vermeye çalışacağız.

8383 Nedir?

Anne ve babaların diğer bir ifade ile velililerin öğrencilerinin okul durumlarını SMS kısa mesajla öğrenebilmesini ve takip edilmesini planlayan MEB kapsamında gerçekleştirilen bir hizmettir. Milli eğitim bakanlığı velililerin öğrencileri hakkında bilgileri SMS ile almalarını sağlamak amacıyla böyle bir hizmet vermektedir.

8383 Abonelik / kayıt olma / Başvuru Nasıl Yapılır?

Milli eğitim tarafında verilen bu hizmete kısa bir SMS ile abone olabilir / kayıt olabilirsiniz.

Bu hizmet ile velilere E-Okul yönetim sistemi içerisinde yer alan öğrenci bilgileri SMS ile iletilmektedir. Abone olunduktan sonra velilere bilgilendirme mesajı gelmektedir. Abone olunduğunda veya kayıt işleminin hemen ardından velinin aboneliği hakkında kısa bir bilgilenme mesajı gelmektedir. Bu Bilgilendirme mesajının ardından abonelik başlamaktadır.

8383 Ücretli Midir? 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafında verilen bu hizmet ücretlidir.

8383 Ücretlendirilmesi Ne Kadar? Abonelik Ücreti Ne Kadar? Üyelik Ücreti ne Kadar?

Türkiye içerisinde bulunan Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone operatörlerin de vergi dahil aylık ücreti 2,00 TL’dir. Abonelik sonrası bilgi öğrenci hakkında bilgi mesajları bir ay içerisinde toplam 30 kısa mesaj şeklinde gönderilmektedir. Öğrencilerin devamsızlık notları ve diğer konular hakkında bilgilendrme mesajlarını 2,00 TL karşılında abone olarak öğrenmeniz mümkün olmaktadır.

Abonelik işlemini gerçekleştirmeden velilerin öğrencilei hakkında alacağı bilgilenme mesajlarının her bir tanesi 1 TL olarak ücretlendirilmektedir. Abone olmayan veya kayıt olmayan velilerin öğrencileri hakkında yaptıkları her sorgulama işlemi için 1 TL ücret tahsil edilmektedir.

8383 Nedir? Üyelik İptali, Abonelik İptal Etme, Ücretlendirme, Başvurma
8383 Nedir? Üyelik İptali, Abonelik İptal Etme, Ücretlendirme, Başvurma

 

8383 Abonelik, Üyelik ve Kayıt Olma işlemi Nasıl Gerçekleşmektedir?

Milli Eğitim Tarafında velilere verilen bu hizmete abonelik, üye olma veya diğer bir ifade ile kayıt olmak SMS ile kolaylıkla yapıla bilinmektedir. Cep telefonlarının SMS kısmına TC kimlik numarasını yazıp 8383’e kısa SMS yollanması sonucu üyele olma, abonelik ve diğe bir ifade ile kayıt olma işlemi gerçekleşmiş olacaktır. Bu SMS’in ardından sizlere bir bilgilenme mesajı gelecektir. Bu bilgilendirme mesajı sonrası işleminizi sonuçlanmış olacaktır.

8383 Hakkında Bilgi ve DEstek almak için Ne yapılmalıdır?

8383 hakkında destek ve yardım alabilmek için telefonunuzun SMS kısmına büyük harflerle YARDIM yazıp 8383’e kısa mesaj atmanız yeterli olacaktır.

8383 Abonelik İptal Etme / Üyelik İptali / Kayıt Silme İçin Ne Yapılmalıdır?

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından velilere verilen bu hizmeti iptal etme, üyelik sonlandırma ve kayıt silme işlemi de tıpkı kayıt işlemi gibi oldukça basittir. Veliler belli nedenlerden dolayı Abonelik veya Üyelik iptal etmek isteyebilirler. Velilere verilen bu hizmetler aylık hizmetlerdir. Kullanım sözü bulunmadığı için veliler cayma bedeli ödememektedir. Bu nedenle aylık abonelik veya üyelik aktif olmadan iptal etme işlemini gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz.

8383 servisinde üyelik iptali için cep telefonunuzun mesajlar kısmına girerek büyük harflerle IPTAL yazıp 8383’e sms gönderilmesi gerekmektedir. Bu işlemin ardında bir bilgilenme mesajı gelecektir. Bu bilgilendirme mesajının ardından Abonelik veya diğer bir ifade ile üyelik iptal işleminiz gerçekleşmiş olacaktır.

“8383 Nedir? Üyelik İptali, Abonelik İptal Etme, Ücretlendirme, Başvurma” üzerine 7 yorum

  1. İsteğim dışında abonelik ve ücret kesintisi yapılmıştır ucretlendirmenin iptal edilmesini ücretin iadesini talep ediyorum

    Cevapla
  2. Google playir üyeliği diye bir üçret geliyor bunu iptal ettirmek istiyorum ve kesilen üçretlerin iadesini talep ediyorum

    Cevapla
  3. Işteyim dışında abonelik ve ücret kesintisi yapılmıştır ucretlendirmenin iptal edilmesini ve ücretin iadesini talep ediyorum

    Cevapla

Yorum yapın