E-fatura Kapatma ve İptal İşlemleri

Günümüzde e-fatura pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Böylece insanlar faturalarını sürekli saklayacakları sanal ortamda muhafaza edebilmektedir. Elektronik ortamda hazırlanan bu faturalar kâğıda basılmadan sunucuların aracılığı ile alıcı ve satıcıya iletilen belgeler olmaktadır. Bu sistemin ileride tüm firmalar için zorunluğu olacağı bildirilmektedir. E-fatura sayesinde aynı zamanda kâğıt tüketiminden de kaçınılmaktadır. Günümüzde kolaylığı, daha uygun oluşu nedeniyle genelde e-fatura kullanılmaktadır.

E-faturalar aynı zamanda daha hızlı hazırlanmaktadır. Evrak biriktirmekten bıkanların kullandığı bir sistem olan bu faturaların kaybolma gibi bir riski de olmamaktadır. E-fatura kullanıcıları bu sistem sayesinde tahsilatlarını hızlı bir şekilde yerine getirebilmektedir. Aynı zamanda sistem muhasebe sistemi ile entegre edilebilme özelliğine de sahip olabilmektedir. Tüm bunların yanında e-fatura kullanıcıları bu durumdan ayrılmak için e-fatura iptali nasıl olur bunu araştırmaktadır.

E-fatura nasıl iptal edilir?

E-fatura yukarıda bahsettiğimiz gibi kişilere maddi, manevi pek çok kolaylık ve yenilik sunmaktadır. Bu yeniliklere rağmen kullanıcılar e-fatura durumundan ayrılmak isteyebilmektedir. E-fatura kapatmak isteyen kullanıcılar bunun nasıl yapıldığını da merak etmektedir. İşlem kişiler tarafından iptal edilememektedir. İptal işlemini sadece faturayı kesen kurum tarafından yapılabilmektedir. Kurumların da iptali en fazla 7 gün içerisinde yapması gerekmektedir. 7 günü aşan bir durumda iptal edilmeyen faturalar yürürlüğe geçmektedir. E-fatura ayrılma gerçekleştirmek isteyen kişiler aynı zamanda fatura yenilemek de isteyebilmektedir. Bunun için kurumlar işlemi beklemeden yapabilmektedir.

Yorum yapın